Terug naar home

Over MN

MN werkt aan de financiële toekomstvoorziening van bijna 2 miljoen mensen. Dat doen we door de uitvoering van pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen voor onze opdrachtgevers. Naast het uitvoeren van deze taken adviseren wij onze opdrachtgevers. Hierbij streven wij zowel naar financieel als maatschappelijk rendement en langetermijnwaardecreatie voor onze stakeholders. Efficiënt, met aandacht voor mens en omgeving, beheren wij ruim 123 miljard euro.

Samenvatting van Zwarte Zwanen 5 op 22 juli 2016: MN-fragmenten

MN in Zwarte Zwanen

Hoe werkt MN

Een duurzame uitvoering van de regelingen geven wij vorm door transparante, eerlijke, klant georiënteerde en duurzame producten voor de deelnemers te ontwikkelen en uit te voeren. Verantwoord beleggen is zó beleggen dat het vermogen én goed rendeert én bijdraagt aan mens en milieu. Onze visie op een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering is dat we de eisen die wij aan anderen stellen ook aan ons zelf opleggen: een transparante governance, een goed personeelsbeleid, een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk en een duurzaam inkoopbeleid. Zo vervult MN op verantwoorde wijze een spilfunctie in de waardeketen; van het maken van pensioenafspraken tot het doen van uitkeringen.

Organisatie

Werknemers
Werkgevers
Lees meer

Collectief (pensioen)contract

Pensioenfondsen
Lees meer

Uitvoerings-overeenkomst

Vermogensbeheer
Pensioen- en verzekerings­administratie
Beleidsadvisering
Lees meer

(pensioen)uitkering

Deelnemers
Lees meer

Kerncijfers 2016

Beheerd vermogen

123mld

Het totaal aan vermogen dat wij voor onze opdrachtgevers beheren.

Werknemers

1.076

Werknemers in dienst bij MN.

Deelnemers

1.9mln

Het aantal deelnemers aan de pensioenregelingen.

Veel tumult over IORP II

Wat betekent IORP II voor ons?

Patrick Janssen Manager Public Affairs
patrick.janssen@mn.nl

Er komt geen Europees pensioenstelsel met de herziening van de richtlijn. De Nederlandse pensioenfondsen blijven onder nationaal toezicht vallen en de Nederlandse overheid en sociale partners blijven verantwoordelijk voor het Nederlandse pensioenstelsel en de uitvoering van de pensioenregelingen.

Lees meer