Naar publicatie overzicht

98 eengezinswoningen in Prinsenbeek verduurzaamd

22-07-2020
Auteur

MN heeft namens haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) 98 huurwoningen aan de Banierstraat, Vianendreef en Sinopelhof in Prinsenbeek verduurzaamd. De woningen zijn door BAM Wonen verduurzaamd in combinatie met groot onderhoud. Hierdoor zijn de woningen van een onzuinige energielabel D, E of F naar een zuinig energielabel A en enkele woningen naar een label B gegaan. Door de maatregelen wordt circa 75.000 m3 gas per jaar bespaard en is er sprake van een reductie van circa 13.000 kg CO2 per jaar. 

Kwaliteit en betaalbaarheid
“MN en onze opdrachtgever PMT vinden het belangrijk dat de woningportefeuille duurzaam is en van goede kwaliteit blijft en dat de huurders betaalbaar kunnen wonen. Al meer dan tien jaar is BAM Wonen onze duurzaamheidspartner om dit te kunnen realiseren. Met Prinsenbeek erbij hebben we samen inmiddels 1.500 woningen verduurzaamd. We hebben hiermee 1,5 miljoen kg CO2 besparing per jaar gerealiseerd. Een mijlpaal. En daar zijn we trots op!” aldus Patrick Ruwiel, Director Dutch Real Estate bij MN.

Verduurzamingsmaatregelen
Het project betreft 98 rijwoningen uit de jaren zeventig. De verduurzamingsmaatregelen bestonden onder meer uit het vervangen en isoleren van het dak, nieuwe goten en dakramen. Waar het nodig was, is de cv-ketel vervangen door een HR-ketel. Ook hebben de woningen spouwmuurisolatie gekregen en is enkel glas vervangen door HR++ glas. Het ventilatiesysteem en de tochtdichting is vervangen en is er vloerisolatie in de kruipruimte aangebracht. 

Toekomstbestendig onderhoud
Tijdens de verduurzaming zijn er ook direct onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Schoorstenen en houtrot zijn hersteld en slecht voegwerk is vernieuwd. Ook zijn de woningen geschilderd. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen er weer fris uitzien en toekomstbestendig zijn. 

Bekijk hier het filmpje van de verduurzaming in Prinsenbeek: Samenwerking BAM Wonen en MN