Naar publicatie overzicht

Vastgoedfondsen PME en PMT scoren hoog op duurzaamheid

15-01-2021
Auteur

De internationale vastgoedportefeuilles van PME en PMT en de Nederlandse vastgoedportefeuille van PME scoren relatief goed op duurzaamheid, zo blijkt uit cijfers van de toonaangevende benchmark GRESB.

Drie grote portfolio’s, die namens de pensioenfondsen worden beheerd door MN, kregen voor het jaar 2020 vier van de in totaal vijf sterren in de GRESB, een internationale benchmark die de maatschappelijke impact van vastgoed- en infrastructuurfondsen meet. Deze score is relatief en laat zien dat de portfolio’s ten opzichte van andere internationale en Nederlandse vastgoedfondsen sterk scoren op het gebied van duurzaamheid.  

“Een bovengemiddelde score in de GRESB is voor ons een belangrijke stap op weg naar een duurzame portfolio,” zegt  Jeroen Reijnoudt, bij MN als Principal verantwoordelijk voor internationaal vastgoed. “Wij willen als wereldwijde investeerder in vastgoed bijdragen aan de energietransitie. Vastgoed neemt wereldwijd 30 procent van de totale CO2-uitstoot voor zijn rekening. Op dit vlak valt nog veel te verbeteren voor het milieu.”

MN werkt samen met haar opdrachtgevers constant aan het verbeteren van de duurzaamheid van haar vastgoedportefeuilles. In totaal beheert MN circa EUR 10 miljard aan Nederlands en internationaal vastgoed voor diverse pensioenfondsen, waarvan PMT en PME de grootste klanten zijn.