Naar publicatie overzicht

MN koopt namens PMT en Bpf Koopvaardij 171 appartementen in Oostzijderpark

20-01-2021
Auteur

Timpaan en Ontwikkeladviseur verkopen nieuwbouwproject met 171 appartementen in Oostzijderpark naast station Zaandam Kogerveld aan MN. 

Onlangs tekenden de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) en vermogensbeheerder MN de koopovereenkomst voor Veld A van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. MN treedt hierbij op namens haar twee opdrachtgevers Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij (Bpf Koopvaardij). Bouwonderneming Heddes uit Hoorn is gecontracteerd voor de bouw. Fakton Capital begeleidde het verkooptraject namens de Ontwikkelcombinatie. MN werd juridisch bijgestaan door Houthoff.

Veld A bestaat uit een gesloten stadsblok waarvan de in het oog springende woontoren het stationsplein markeert. Het is het eerste project dat gerealiseerd wordt in gebiedsontwikkeling Oostzijderpark, een nieuwe Zaanse woonwijk met in totaal circa 530 woningen.

Het project bestaat uit 126 vrije sector huurappartementen, 45 middenhuurappartementen, 644 m2 horeca en een parkeergarage met 157 parkeerplaatsen. PMT koopt de woontoren, horeca en de helft van het aangrenzende stadsblok. Bpf Koopvaardij koopt de andere helft van het gesloten stadsblok (46 appartementen). Naar verwachting zal het project in de zomer van 2023 worden opgeleverd. 
 
Wethouder Songül Mutluer van gemeente Zaanstad: “Ik ben erg blij met de start van het bouwproject. Met 530 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen, dichtbij het station. En specifiek voor Zaanse starters biedt het project ook nog Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.” 

Voor MN is dit nieuwbouwproject in Oostzijderpark het eerste woningproject in Zaanstad en directeur Dutch Real Estate Patrick Ruwiel zegt daarover: ”Wij zien Zaanstad als een aantrekkelijke plek om te investeren. We zijn dan ook erg blij dat we hier dit prachtige product hebben kunnen aankopen. Het project is voor ons extra bijzonder omdat we met deze aankoop onze beide opdrachtgevers hebben kunnen bedienen.”

Ontwikkelcombinatie Oostzijderpark is tevreden dat met deze woontoren de start van Oostzijderpark een feit is. Ingeborg de Jong, directeur van Timpaan, verwoord dat als volgt: “Oostzijderpark biedt woningen voor alle doelgroepen en dat zie ik als een kwaliteit voor de toekomstwaarde van deze nieuwe woonwijk, nu beginnend met deze beleggerstoren wat een echte architectonische ‘eye catcher’ is naast het NS-station Kogerveld.”

Jethro van Veen, directeur Ontwikkeladviseur BV, contracteerde in 2015 de locatie door aantoonbaar te maken dat juist op Oostzijderveld woningbouw mogelijk moet zijn. Van Veen: “Nu 5 jaar later zien we een duurzaam woongebied ontstaan van zeer hoge kwaliteit, zowel vanuit architectuur en stedenbouw wordt deze gebiedsontwikkeling een unieke woonlocatie binnen Zaanstad. We zijn in goede samenwerking met de gemeente van start gegaan. En let maar goed op, want het wordt volgens mij de mooiste en duurzaamste woonomgeving binnen Zaandam.”
 
Planning Oostzijderpark

Van de in totaal circa 530 woningen in Oostzijderpark bestaat 30% uit sociale huur, 30% uit beleggershuurwoningen en 40% vrije sector koopwoningen. Het plan bestaat uit circa 452 appartementen, circa 78 laagbouwwoningen, horeca en buurtgebonden voorzieningen. Dit jaar start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan 24 koopappartementen dit voorjaar en worden de contracten voor de corporatie huurwoningen afgerond. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl