Naar publicatie overzicht

MN belegt € 2,5 miljard namens PMT en PME in infrastructuurleningen

21-01-2021
Auteur

Vermogensbeheerder MN gaat € 2,5 miljard namens Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en Pensioenfonds Metalektro (PME) beleggen in ‘Infrastructure Debt’, een nieuwe asset categorie voor de beide pensioenfondsen. Het gaat om een portefeuille voor infrastructuur-leningen aan marktpartijen in euro-valuta en in West-Europese landen. PMT investeert in eerste instantie € 2 miljard, PME € 0,5 miljard.

De leningen zijn vooral bestemd voor projecten op het gebied van Renewable Energy & Environment (max 50%). Daarnaast komen projecten in de sectoren Energy, Transport, Telecom en Social Infrastructure in aanmerking. De maximale looptijd van leningen is op 31 jaar gesteld. Hoewel er in de portefeuille ruimte komt voor een beperkt aantal leningen met een hoger risico, geldt voor de totale portefeuille een gematigd risicoprofiel. Het uitgeven van de leningen neemt naar verwachting twee tot drie jaar in beslag.

Bij de start van de portefeuille zijn twee externe managers aangesteld: AXA IM Real Assets en Macquarie Infrastructure Debt Investment Solutions (MIDIS). De keuze voor deze managers is gemaakt na een uitgebreid selectietraject. Per manager komt € 1,25 miljard beschikbaar voor uitgifte, waarvan € 1 miljard namens PMT en € 250 miljoen namens PME.