Naar publicatie overzicht

MN investeert namens PMT in de Merwedekanaalzone Utrecht

24-09-2021
Auteur MN

Vermogensbeheerder MN heeft namens pensioenfonds PMT het vastgoedproject Concorde in Utrecht overgekocht van de Oké Vastgoedgroep.

Het project, dat is ontworpen door Klunder Architecten, omvat in totaal 215 appartementen, verdeeld over twee woonblokken van respectievelijk zeven en zestien bouwlagen. De twee woonblokken worden verbonden door een gezamenlijke binnentuin. Ook komen er 82 parkeerplaatsen. 
 
DUQER is de ontwikkelaar en Era Contour is verantwoordelijk voor realisatie van het project. Binnenkort wordt gestart met de sloop van de bestaande gebouwen op deze plek. De oplevering van de 215 nieuwe appartementen zal eind 2024 plaatsvinden.  
 
Er is een goede mix aan woningtypes en oppervlaktes. De appartementen hebben een oppervlakte die oploopt van ca. 50 m2 in de laagbouw tot ca. 100 m2 GBO in de hoogbouw. Van de 215 appartementen zijn er 40 bestemd voor de sociale huur en 45 voor de middenhuur (Actieplan Middenhuur).  

Grote daktuin

Kenmerkend in het ontwerp zijn de zogenaamde ‘nesten’ als centrale ruimtes in de functionele routing in het gebouw. Voor de daktuin, ruim 1800 m2 groot, is het ontwerp opgesteld door Peter Verkade Landschapsarchitect.  
 
De verwerving van het project Concorde past binnen de uitbreidingsdoelstelling van PMT voor haar Nederlandse vastgoedportefeuille.  
 
MN werd begeleid door Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis) en juridisch bijgestaan door NautaDutilh. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Penrose.