Naar publicatie overzicht

Nieuwbouw Bastiaanpoort in Delftse binnenstad opgeleverd

04-10-2021
Auteur MN

Het project Bastiaanpoort in Delft, met huurappartementen en winkels, is op 1 oktober opgeleverd door bouwbedrijf Waal. Na het vertrek van V&D - de voormalige huurder van het pand tot begin 2016 – besloot eigenaar van het vastgoed Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) de locatie opnieuw te ontwikkelen. 

In totaal zijn 63 huurappartementen gerealiseerd op de grens van de historische Delftse binnenstad en het nieuwe Zuidpoortgebied in het centrum van Delft. Het gaat om twaalf woningtypes, veelal twee- en driekamerappartementen met een oppervlakte van 44 tot 86 vierkante meter. Ook zijn er hoekappartementen van 109 tot 115 vierkante meter. Op de begane grond komen winkels, waaronder een supermarkt van Albert Heijn. 

Woningvoorraad
‘’De aantrekkelijke combinatie van appartementen en retail zorgt niet alleen voor het behoud van een levendige binnenstad, maar voegt ook woningvoorraad toe aan een krappe markt,’’ zegt Renate Beekhuis, portefeuillemanager bij MN, de pensioenuitvoerder van PMT. ‘’Tegelijkertijd genereert Bastiaanpoort stabiele huurinkomsten ten gunste van de pensioendeelnemers van PMT.’’ 

Waar PMT normaal gesproken vooral in turnkey-vastgoedprojecten investeert, gaat het deze keer om een eigen herontwikkeling van een locatie die al jaren in de portefeuille zit. MN werkte namens PMT in dit project samen met bouwteampartners Proactief Vastgoed, Atelier Pro, Buro Bouwfysica, KVMC, Jecon en bouwbedrijf Waal. 

Johan Krijgsman, directeur Waal: ‘’Deze plek in de prachtige binnenstad van Delft bood ons een flinke logistieke uitdaging. Maar dankzij vakkundige medewerkers en bouwpartners, een strakke planning en regelmatige communicatie met de omwonenden en ondernemers in de buurt kende de bouw een bijzonder spoedig verloop. Wij wensen de gebruikers van Bastiaanpoort veel woon- danwel winkelplezier toe!’’