Naar publicatie overzicht

MN en De Key kopen hoogstedelijk ontwikkelingsproject Crossroads

02-12-2021
Auteur MN

Projectontwikkelaar To Be Developed (TBD) heeft het project Crossroads in Amsterdam Nieuw-West verkocht aan MN, dat namens PMT investeert, en woonstichting Lieven De Key.

De ontwikkeling, naar het ontwerp van MVSA Architects, bestaat uit twee woontorens met een commerciële plint en behelst in totaal ongeveer 31.000 vierkante meter. De oostelijke toren bestaat uit 132 studentenwoningen die in samenwerking met De Key worden ontwikkeld. MN heeft namens haar opdrachtgever PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek) 119 middeldure huurwoningen, 120 vrijesectorwoningen en de commerciële plint aangekocht, welke voor een groot gedeelte langjarig is verhuurd aan een supermarkt. De bouw van Crossroads is in handen van Boele & van Eesteren -  een onderneming van VolkerWessels - en gaat in 2022 van start.

Crossroads brengt transformatie stationsgebied Sloterdijk in stroomversnelling

Crossroads vormt het centrumplan van het stationsgebied Sloterdijk, welke momenteel wordt omgevormd naar een multifunctioneel gebied. Het project bestaat uit vier bouwdelen, elk met een eigen hoogwaardige architectuur. De middenbouw biedt ruimte aan riante appartementen en vormt de overgang naar de woontoren van 90 meter hoog, vanwaar de glazen hoeken uitzicht bieden op de stad. De tweede toren, waar studentenwoningen worden gerealiseerd, wordt 40 meter hoog en krijgt opvallende balkons.

Crossroads geeft antwoord op de almaar toenemende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Amsterdam. Om de stedelijke leefkwaliteit te stimuleren komen er verschillende publieke voorzieningen, gericht op de buurt en bewoners. Speerpunten zijn ruimtelijke kwaliteit en het waarborgen van sociale veiligheid. “Met de aankoop van het project Crossroads geven we invulling aan de ambitie van onze opdrachtgever om de Nederlandse vastgoedportefeuille in omvang verder te laten groeien. Daarnaast sluit het project aan op onze doelstellingen om de portefeuille verder te verduurzamen en te investeren in betaalbare woningen voor een brede doelgroep", zegt Remy van Dinther, acquisiteur Dutch Real Estate bij MN.