Naar publicatie overzicht

Fleur Rieter start per 1 juli als financieel directeur bij MN

16-05-2019
Auteur MN

Drs. Fleur Rieter treedt op 1 juli a.s. toe tot de directie (Executive Committee) van MN, de pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector in Den Haag. Ze wordt directielid met de portefeuille financiën, risk & compliance (CFRO) en tevens statutair bestuurder in MN’s Raad van Bestuur, samen met directievoorzitter Norbert Hoogers.

Fleur Rieter is sinds 2013 directeur pensioenen van a.s.r.. Eerder werkte ze o.a. als CFRO bij De Amersfoortse, als directeur Finance & Operations bij Legal & General en als manager bij PwC.

Duurzame situatie
De overstap naar MN voelt als een logische volgende stap, zegt ze: “Pensioen is meer dan ooit actueel bij het brede publiek en de politiek. Er is zowel in de samenleving als de sector zelf behoefte aan een duurzame situatie, na een lange periode van onzekerheid en onduidelijkheid. De vertaling van een nieuw stelsel vanaf de tekentafel naar de concrete uitvoering van administratie en vermogensbeheer, is een hele verantwoordelijke taak. Heldere bedrijfsprocessen en een goede beheersing van risico’s zijn het fundament voor zo’n succesvolle transitie. Ook omdat de druk op de bestaande dienstverlening onverminderd hoog blijft. Ik wil hier graag in mijn nieuwe rol bij MN een bijdrage aan leveren.”

Specifieke aandacht
Met de benoeming van Fleur Rieter heeft MN voortaan een directielid dat zich voltijds richt op het CFRO-domein. Directievoorzitter Norbert Hoogers: “Eerder was de financiële en risico-portefeuille nog gecombineerd met Informatievoorziening, maar de verantwoordelijkheden op dit gebied worden steeds groter en vragen daardoor om specifiekere aandacht. Fleur Rieter brengt de juiste ervaring mee in financiën, risicomanagement en pensioen. Ze staat er bovendien om bekend nuchterheid met bevlogenheid te combineren. Ik denk dat dit heel goed past en ben blij dat we Fleur binnenkort bij MN kunnen verwelkomen.”

Fleur Rieter studeerde econometrie aan de Universiteit van Groningen. Aansluitend deed ze de actuariële studie aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgopleidingen bij o.a. Nyenrode en De Baak. Ook bekleedde ze bestuursfuncties bij o.a. het AG (Koninklijk Actuarieel Genootschap) en SDMO (Stichting Duurzame Micropensioenen Ontwikkelingslanden). Daarnaast is ze commissaris bij woningcorporatie Dudok Wonen.