Naar publicatie overzicht

Directeur Vermogensbeheer (CIO) Gerald Cartigny verlaat MN

08-07-2019
Auteur MN

Drs. Gerald Cartigny, directeur Vermogensbeheer in de Executive Committee van MN, verlaat de pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector na zeven jaar. Hij start op 1 oktober a.s. bij Goldman Sachs Asset Management in de rol van Managing Director, hoofd Benelux.

Cartigny (1964) begon in 2012 bij MN als directeur klantrelaties. Sinds 2014 was hij eindverantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Vermogensbeheer door MN, met zo’n € 135 miljard belegd vermogen.

Cartigny kijkt met trots en voldoening terug op zijn tijd bij MN. “We hebben in de afgelopen jaren - samen met onze opdrachtgevers - grote uitdagingen het hoofd geboden. Maatschappelijk verantwoord beleggen is inmiddels volledig geïntegreerd in de beleggingsaanpak en we worden internationaal erkend als koploper in ESG-integratie. Dat komt door de groep toegewijde en deskundige professionals in de Vermogensbeheerpraktijk, maar ook doordat de opdrachtgevers durfden te handelen naar het besef dat een goed pensioen alleen wat waard is in een betere wereld. Ze durfden er bovendien op te vertrouwen dat duurzaam beleggen niet ten koste zou gaan van de rendementen, maar zelfs tot betere opbrengsten zou leiden.”

“In de dynamiek van het pensioenbeheer is het altijd ons doel gebleven om maatwerk in advies én stabiele resultaten te leveren aan onze opdrachtgevers; dat is immers ons aandeel in de partnership.”

Fiduciaire keten
Cartigny voegde bij MN de afzonderlijke groepen Asset Management en Fiduciair Management samen tot één business unit Vermogensbeheer, waarmee een fiduciaire keten werd gecreëerd van advies tot executie en décharge: “Onze visie was een integrale benadering, om daarmee de meeste toegevoegde waarde te kunnen bieden aan onze opdrachtgevers. Ik ben trots dat ik daar met m’n collega’s aan heb mogen werken.“

Stabiele praktijk
Directievoorzitter Norbert Hoogers: “Gerald Cartigny heeft Vermogensbeheer in afgelopen jaren naar kalmer vaarwater geloodst. Er staat nu een stabiele beleggingspraktijk bij MN. We vinden het natuurlijk enorm jammer dat Gerald Cartigny ons verlaat, maar we zijn tegelijkertijd gerust op de continuïteit van de dienstverlening doordat Gerald er een solide groep van heeft gemaakt, en ook vanwege de plannen die we bij MN al hadden gemaakt voor de toekomst van deze dienstverlening.”

Gerald Cartigny heeft zo’n dertig jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Hij bezit een master Bedrijfseconomie van de Universiteit van Tilburg en doorliep o.a. het Advanced Management Program en het Non-Executive Director Program van INSEAD.

Hij is bestuurslid van DUFAS (Dutch Fund and Asset Management Association) en vice-voorzitter van de Institutional Investor Group on Climate Change (IIGCC).

In de komende periode draagt Gerald Cartigny zijn werkzaamheden bij MN over. Tegelijkertijd start de uitvoerder het proces voor zijn opvolging.