Naar publicatie overzicht

Pensioenfonds PMT koopt kantoorgebouw 'De Rijntoren' op stationslocatie in Arnhem

17-07-2019
Auteur MN

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) is de nieuwe eigenaar van het kantoorgebouw ‘De Rijntoren’ in Arnhem. Vermogensbeheerder MN heeft het kantoorgebouw ‘WTC Arnhem - De Rijntoren’ namens PMT gekocht van Sechzigste Sachwert Holland GmbH & Co KG. Het multi-tenant kantoorgebouw is gelegen aan het Centraal Station in Arnhem en omvat circa 10.836 m² verdeeld over de begane grond en 15 verdiepingen. Het kantoorgebouw wordt verhuurd aan 17 verschillende huurders en beschikt over een Energielabel A, waarmee het reeds voldoet aan de norm voor 2030.
 

De aankoop van de Rijntoren sluit goed aan op het investeringsprofiel van PMT. Stations- en binnenstedelijke locaties in de beste 20 kantorensteden van Nederland vormen de kern van deze strategie.

Met het Station Arnhem Centraal direct naast het kantoorgebouw en de onderliggende parkeergarage, is ‘De Rijntoren’ zowel per openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar. ‘De Rijntoren’ is in 2005 tegelijkertijd met de naastgelegen Parktoren gebouwd en is onderdeel van het vernieuwde stationsgebied Arnhem Centraal. Het kantoorgebouw ligt tevens op loopafstand van het centrum van Arnhem.

De koper werd geadviseerd door Savills (commercieel), Houthoff (juridisch), Peutz en Herman de Groot (technisch). De verkoper werd geadviseerd door Dentons Boekel (juridisch) en internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (commercieel).

Wilt u meer weten over Onroerend Goed Nederland van MN, kijk dan hier