Naar publicatie overzicht

32 eengezinswoningen aan de Terborchlaan in Alkmaar verduurzaamd

24-07-2019
Auteur MN

MN heeft namens haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal en Techniek 32 bestaande huurwoningen verduurzaamd. Het gaat om eengezinswoningen uit de jaren 70 gelegen aan de Terborchlaan en Weissenbruchstraat in Alkmaar. Door de verduurzaming zijn de woningen van een onzuinige energielabel D naar een zuinig energielabel A gegaan, wat zorgt voor een verlaging van de Co2 uitstoot. Hiermee dragen MN en PMT bij aan hun ambitie om een bijdrage te leveren aan het verder terugdringen van de Co2 uitstoot. Voor de huurder betekent dit een lagere energierekening en een verhoging van het wooncomfort.

De verduurzamingsmaatregelen zijn uitgevoerd door BAM Wonen en bestonden onder meer uit het isoleren van de daken, vloeren, buitenmuren en het plaatsen van dubbele beglazing. Bovendien zijn alle woningen voorzien van een mechanische ventilatie. Naast de verduurzamingsmaatregelen heeft er tevens grootonderhoud plaatsgevonden. Deze werkzaamheden bestonden onder andere uit het vernieuwen van de dakkappelen en dakpannen, het uitvoeren van buitenschilderwerk en het herstellen van het metselwerk van de gevels en schoorstenen. Door de combinatie van verduurzaming en grootonderhoud is de levensduur van de woningen verlengd wat mede bijdraagt aan een duurzame wereld.
MN, PMT en BAM Wonen zijn trots op het eindresultaat en de huurders zijn zeer tevreden met hun nieuwe woning.

Verduurzaming bestaande woningportefeuille van PMT
MN is voortdurend bezig met het verduurzamen van haar vastgoedportefeuilles. Sinds 2011 is MN gestart met het verduurzamen van de bestaande woningportefeuille van haar opdrachtgever PMT. Inmiddels heeft 90% van de woningportefeuille een groen energielabel.

Plannen voor verduurzaming van 98 eengezinswoningen in Prinsenbeek
Momenteel worden er ook plannen opgesteld voor verduurzaming door BAM Wonen voor twee complexen in Prinsenbeek, in totaal 98 eengezinswoningen. De bedoeling is om nog dit jaar met de werkzaamheden te gaan starten.

Wilt u meer weten over Onroerend Goed Nederland van MN, kijk dan hier