Naar publicatie overzicht

Martijn Scholten directeur Vermogensbeheer bij MN

19-09-2019
Auteur MN

Ir. Martijn Scholten is per 1 oktober a.s. de nieuwe directeur Vermogensbeheer van MN, pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector in Den Haag. Scholten treedt ook toe tot de directie van MN.

Martijn Scholten (1977) volgt Gerald Cartigny op, die sinds 2016 verantwoordelijk was voor de vermogensbeheerpraktijk. Afgelopen juli kondigde Cartigny zijn vertrek aan bij MN.

Scholten werkt sinds 2003 bij MN en is sinds 2016 directeur Fiducair Beheer; onderdeel van MN’s vermogensbeheerpraktijk. Eerder werkte Scholten in verschillende andere rollen bij MN, o.a. als manager client services en als business analist.

Koploper

Martijn Scholten blikt met veel enthousiasme vooruit naar zijn nieuwe rol. “MN is internationaal koploper als lange termijn duurzaam belegger van pensioenpremies. Die positie willen we bestendigen, onder andere door beter datagebruik, research en verdere digitalisering. Ook kijken we of we zinvolle samenwerkingsverbanden in de markt kunnen aangaan. Op die manier kunnen we schaalvoordelen beter benutten, maar bijvoorbeeld ook kennis ontsluiten en bundelen. Voorop staat in elk geval dat we blijvend en substantieel willen bijdragen aan de missie van een goed pensioen in een betere wereld.”

Relevantie

“Goede beleggingsrendementen staan meer dan ooit in de schaduw van de dreigende pensioenverlagingen”, zegt directievoorzitter Norbert Hoogers. “Vermogensbeheer heeft een enorme maatschappelijke relevantie, omdat de duurzame beleggingen het fundament zijn van het pensioen. Dat verhaal moeten we blijven vertellen. Ik ben blij dat we Martijn Scholten aan het roer van vermogensbeheer hebben. Hij kent de wetten en de spelregels, de techniek en de mensen. En hij heeft in zijn eerdere rollen bij MN veel vertrouwen opgebouwd bij collega’s en stakeholders.”

Martijn Scholten studeerde Bouwkunde aan de TU in Delft. Aansluitend volgde hij de CFA-opleiding  en haalde hij een master in veranderkunde aan de EUR. Scholten volgde ook leiderschapsprogramma’s van o.a. INSEAD en IMD.

Over MN

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van circa € 155 miljard voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, inkomensverzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.000 mensen.