Naar publicatie overzicht

Karlijn van Lierop treedt toe tot het bestuur van IIGCC

14-11-2019
Auteur MN

De Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) heeft vijf nieuwe bestuursleden benoemd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Eén van die nieuwe bestuursleden is Karlijn van Lierop, Directeur Verantwoord Beleggen bij MN. Andere nieuwkomers in het bestuur komen van o.a. NN, Allianz en andere internationale partijen in het vermogensbeheer.

De IIGCC is een wereldwijd samenwerkingsverband van institutionele beleggers die klimaatverandering willen tegengaan. De missie van IIGCC is het realiseren van de energietransitie en het Parijs Klimaatakkoord. Dit doet de IIGCC onder meer door het onderzoeken van klimaatrisico’s, het voeren van de dialoog met carbon-intensieve bedrijven en door het samenwerken met beleidsmakers. Zodoende worden investeringen en beleggingen gecoördineerd ten dienste gesteld van verantwoordelijk klimaatbeleid op wereldwijde schaal.

Met de toetreding van 33 nieuwe internationale partijen in het afgelopen jaar, is het totaal aantal leden van het platform nu gestegen naar 190. Het wereldwijd belegde vermogen van alle leden tezamen ligt rond de € 28.000 miljard (€ 28 biljoen). Het nieuwe Bestuur heeft zich geconformeerd aan de doelstelling om in 2050 een samenleving zonder klimaat-belastende uitstoot te hebben.