Naar publicatie overzicht

MN heeft namens haar opdrachtgever PMT woontoren Adagio met 268 huurappartementen verworven in het centrum van Den Haag

06-04-2020
Auteur

Ontwikkelcombinatie Sonate Spuikwartier heeft de eerste twee woontorens, Adagio en Bolero, van het nieuwbouwproject Sonate in het centrum van Den Haag verkocht aan MN en SPF Beheer. De torens bestaan uit 456 huurappartementen en circa 1.500 m2 commerciële ruimte en maken deel uit van de ontwikkeling van het Spuikwartier. 
 

Woontoren Adagio is een ontwerp van MVSA Architects en vormt een belangrijke verbinding tussen het naastgelegen onderwijs- en cultuurcomplex Amare, het Wijnhavenkwartier en de Turfmarkt. Met zijn 90 meter vormt Adagio het hoogste punt van de ontwikkeling.

Boele & van Eesteren (onderdeel van VolkerWessels) is inmiddels gestart met de bouw. Naar verwachting wordt Adagio in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. Deze toren bestaat uit 268 huurappartementen en circa 1.200m2 aan commerciële ruimte. Alle appartementen zullen worden aangeboden in het huursegment. Daarmee levert dit project niet alleen een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van de totale voorraad huurwoningen van Den Haag, maar ook aan de skyline van de stad.

De aankoop van project Sonate is tot stand gekomen in goede samenwerking met SPF Beheer die woontoren Bolero heeft aangekocht, bestaande uit 188 appartementen en circa 300m2 aan commerciële ruimte.

Spuikwartier
Het Spuikwartier is momenteel volop in ontwikkeling. In samenwerking met de gemeente wordt het gebied getransformeerd in een bruisend gebied waar wonen, werken, hoger onderwijs en cultuur samenkomen. Het vernieuwde Spuiplein moet gaan dienen als openluchtpodium en als plek om elkaar te ontmoeten. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare zal in 2021 o.a. plaats gaan bieden aan het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Het Spuikwartier wordt een levendig gebied dat onderdeel uitmaakt van de Haagse Loper, die de Theresiastraat verbindt met het Spui. Uiteindelijk zullen op het Spuikwartier drie torens verrijzen, met Adagio en Bolero in de eerste fase. Na de sloop van het huidige Nederlands Dans Theater zal op die plek Cantate, de derde toren gerealiseerd worden.

Lees voor meer informatie het persbericht van VolkerWessels

Wil je meer weten over ons Nederlands vastgoed? Ga dan naar www.mn.nl/vastgoed