Terug naar
Nieuws 30 mei 2017

MN publiceert digitaal jaarverslag MVB

MN heeft vandaag haar jaarverslag Maatschappelijk Verantwoord Beleggen over 2016 gepubliceerd. Thema’s als impact beleggen, energie transitie en de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, domineerden het jaar.

Nieuwe impactinvestering die MN voor haar opdrachtgevers heeft gedaan, zijn beleggingen in de infrastructuur voor schone energie, energie-efficiency, energieopslag en distributiecapaciteit. Doordat MN ook de meetbaarheid van impact als voorwaarde voor investering stelt, kan op jaarbasis worden berekend hoeveel CO2-uitstoot hiermee vermeden wordt. Een soortgelijke meetmethodiek wil MN ook uitrollen voor de andere klimaatthema's.


Maatschappelijke rol

Gerald Cartigny, Chief Investment Officer in onze Raad van Bestuur, vertelt in een video dat de pensioenfondsen en hun achterban in de metaalsector steeds meer betrokkenheid hebben bij duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord beleggen. ‘De deelnemer vindt het steeds belangrijker dat we onze maatschappelijke rol als belegger goed invullen. Zij vinden een goed pensioen belangrijk, maar willen dat genieten in een leefbare wereld waarin aandacht is voor onder andere het klimaat en goede sociale en arbeidsomstandigheden.’

Het MN-verslag MVB over 2016 is als digitaal magazine te bekijken