Terug naar
Pers 26 juni 2018

Norbert Hoogers nieuwe directievoorzitter van MN

Norbert Hoogers (50) wordt de nieuwe directievoorzitter van MN. Hoogers start bij de Haagse pensioenuitvoerder na positieve uitkomst van de toetsing door de AFM.

‘MN is de op twee na grootste pensioenuitvoerder van Nederland en de grootste partij in de marktsector. Dat zegt veel over de rol en impact van MN in de pensioensector. Tegelijkertijd staat ook MN voor belangrijke uitdagingen op het gebied van innovatie in de dienstverlening. Ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan ga leveren”, zegt Hoogers. Hij volgt René van de Kieft op, die in maart bekend maakte te stoppen bij MN om meer invulling te kunnen geven aan zijn persoonlijke ambities.

Norbert Hoogers was tot een jaar geleden directievoorzitter van Zilveren Kruis, de zorgverzekeraar van Achmea. Binnen dat concern was hij ruim vijftien jaar actief in verschillende directie-rollen. In 2017 trad hij terug uit zijn positie bij Zilveren Kruis. Hoogers: “Ik heb me in de afgelopen periode georiënteerd op een positie, waarin ik direct betrokken kan zijn bij opdrachtgevers en hun achterban, de dagelijkse bedrijfsvoering en het continu verbeteren van de dienstverlening. Die uitdaging ligt er bij MN, met een herziening van het pensioenstelsel in aantocht, steeds scherpere eisen aan de kwaliteit en kosten van het pensioenbeheer en de noodzakelijke vernieuwingen aan de onderliggende geautomatiseerde systemen en processen.”

Mensenwerk
Hoogers staat bekend als een betrokken en gedreven bestuurder, met oog voor gemeenschappelijk belang en een bewezen staat van dienst in het leiden van complexe verbeterprogramma’s. Hij stuurde grote trajecten aan, doorgaans ter verbetering van klanten marktgerichtheid. Hoogers’ motivatie ligt met name in het vertalen van de strategische agenda binnen financiële dienstverlening naar de verbetering van operationele uitvoering, in combinatie met onder andere ICT-innovatie. Hij heeft bovendien een ruime bestuurlijke ervaring en een achtergrond in corporate finance. Hoogers over zijn drijfveren: “De juiste strategie, doelen, systemen en processen zijn essentieel in elke bedrijfsvoering, maar veranderen is bovenal mensenwerk. De verbinding van de tekentafel en de praktijk, en wat dat vraagt aan samenwerking tussen en ontwikkeling van professionals, bepaalt of je samen iets voor elkaar krijgt. Ik heb ervaren dat je grote plannen en nieuwe richtingen steeds moet kunnen vertalen naar wat het voor deelnemers en medewerkers betekent.”

Toekomstbestendig
Ella Vogelaar, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MN, is enthousiast over de komst van Hoogers naar MN. “Gegeven zijn specifieke ervaring met grote en langlopende verandertrajecten, is Norbert Hoogers uitstekend toegerust voor de klus die hem nu wacht. MN staat op de drempel van belangrijke vernieuwingen in de kern van de dienstverlening: het administratieve proces van pensioenbeheer. Daarin willen we een toekomstbestendige dienstverlening inrichten, die recht doet aan betere informatie aan deelnemers, de maatschappelijke druk om kosten te verlagen en de wens van opdrachtgevers naar een continu verbeterende kwaliteit. Tegelijkertijd zijn er ambities voor het aanscherpen van de dienstverlening in het verzekeringsdomein, vermogensbeheer, bestuursondersteuning en communicatie. En tijdens die verbouwingen blijft de winkel gewoon open. Norbert Hoogers is vertrouwd met die uitdaging. Hij heeft eerder bewezen de complexe trajecten die horen bij gelijktijdig lopende veranderprogramma’s succesvol te kunnen leiden.”

Norbert Hoogers studeerde Bedrijfseconomie in Tilburg. Ook volgde hij onder andere een postdoctorale opleiding Treasury Management aan de VU. 

In de periode tot de start van Hoogers, vormen de overige drie leden van het Executive Committee (Liesbeth Sinke, Henri den Boer, Gerald Cartigny) tijdelijk het bestuur van MN. 


Voor meer informatie:
Michiel Cleij
Woordvoerder MN
michiel.cleij@mn.nl
+31(0) 6 533 933 47