Terug naar
Nieuws 10 mei 2017

Huurders krijgen sleutel unieke woontoren B'mine Amsterdam

Huurders van de luxe woontoren B'mine in Amsterdam-Noord hebben op 10 mei de sleutels van hun appartement gekregen. Eén dag voor de oplevering mocht de media tijdens een persontbijt een kijkje nemen. MN investeert namens PMT in het gebouw, dat een multifunctionele invulling heeft gekregen.

Afgevaardigden van regionale en landelijke media kregen 9 mei een uitgebreide rondleiding door de toren, met uitleg over de verschillende woonconcepten. De woontoren heeft vier luxe penthouses en 143 huurappartementen. 50 daarvan behoren tot het segment middeldure huur. 52 appartementen zijn gebouwd volgens het Friends-concept. Deze appartementen zijn geschikt voor twee eenpersoonshuishoudens. De indeling is zo ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer.


Fenomenaal uitzicht

B’Mine is ontworpen door architect Paul de Ruiter, die nadrukkelijk koos voor wooncomfort en uitzicht. Elk appartement is voorzien van verdiepingshoge ramen en glazen puien waardoor de bewoners vanuit alle kamers optimaal kunnen genieten van het fenomenale uitzicht over de stad en het IJ. Iedere woning beschikt over een royaal ontworpen balkon. Voor een aangenaam binnenklimaat zijn de appartementen voorzien van vloerverwarming en een geïntegreerd ventilatiesysteem dat zorgt voor de klimaatregulatie.

 

PMT

Er is al veel aandacht geweest voor de betaalbaarheid van de appartementen in de luxe woontoren, dat om meerdere redenen een visitekaartje van MN en PMT is. Onze opdrachtgever besloot namelijk enkele jaren terug, gedurende de economische crisis, te investeren in dit project. Niet alleen om op een toplocatie betaalbare huur aan te bieden, maar ook om de achterban aan het werk te houden. Meer informatie over de bijzondere toren vind je op de website http://bmine.amsterdam