Publicatieoverzicht

Wisselingen in directie van MN

Pensioenuitvoerder MN in Den Haag krijgt op korte termijn te maken met wisselingen in de top van de organisatie. Twee van de vier directieposities vallen begin volgend jaar vrij, wanneer CFRO Liesbeth Sinke en directeur Pensioenen & Verzekeringen Henri den Boer beiden stoppen in hun huidige rollen. Liesbeth Sinke vertrekt volgend jaar bij de uitvoerder; Henri den Boer blijft bij MN en gaat een meer inhoudelijke rol binnen de Vermogensbeheerpraktijk invullen.

Pers • 03 december 2018

Investeerders MN en Mirova steunen samenwerking textielsector

MN heeft samen met de Franse investeerder Mirova een support statement opgesteld voor de gezamenlijke inspanningen van het Nederlandse textielconvenant, de Duitse Textilbundniss en de samenwerking met de Sustainable Apparel Coalition. De investeerders steunen het werk van deze partijen om op een zorgvuldige en efficiënte manier due dilligence ten aanzien van mensenrechten uit te voeren volgens de OESO-richtlijnen.

Position paper • 11 juni 2018

René van de Kieft vertrekt bij MN

René van de Kieft (54) stopt als directievoorzitter van MN. Van de Kieft vertrekt uit eigener beweging bij de pensioenuitvoerder in Den Haag om meer invulling te kunnen geven aan zijn persoonlijke maatschappelijke ambities en drijfveren. ‘Ik zie mijn eigen missie als breder dan wat als directievoorzitter van een pensioenuitvoerder mogelijk is’, is zijn conclusie. Hij bouwt zijn huidige positie in de komende maanden af en verwacht MN in juli te verlaten.

Pers • 13 maart 2018

'Het gaat om connectie, niet om commercie'

Dat de wereld in de afgelopen tien á vijftien jaar ingrijpend is veranderd, is merkbaar op vele fronten. Populisme, protectionisme en geopolitiek hebben de tegenstellingen verscherpt, en ze domineren het sentiment in de internationale samenleving: van politiek debat of toonzetting in media, tot de mores op de financiële markten. Gerald Cartigny, CIO van MN, verwacht daardoor steeds meer behoefte aan 'verbinders', zo vertelt hij in Financial Investigator.

Visie • 19 februari 2018