Winkels

MN Dutch Real Estate investeert namens haar opdrachtgevers in winkels gelegen in sterke winkelgebieden. De focus ligt met name op wijkwinkel- en buurtcentra met een sterke positie in een primair verzorgingsgebied met een beperkt aandeel niet-dagelijkse retail. 

Onze beleggingen in Nederlandse winkels en winkelcentra leveren een stabiel rendement en dragen bij aan levendige binnensteden. Wij bereiken dit met name door stabiele inkomsten te genereren tegen acceptabele kosten (onderhoud en beheer) en door met huurders in gesprek te gaan over duurzaam gebruik van de winkelruimtes (bv. via green lease contracten).

Key facts commercieel vastgoed (per ultimo Q4 2022)

  • Totale oppervlakte winkels: ca. 110.000 m2
  • Aantal huurders:  >240
  • Percentage winkels in G20: 65%
  • Bezettingsgraad winkels: 96%

Investeringsprofiel Winkels 2023

Referentieobjecten

La Vie, Utrecht

Van Heekplein, Enschede

Department, Eindhoven

Nesselande, Rotterdam

Vinkhuizen, Groningen

Markt, Den Bosch

Transformatie van V&D-pand in Eindhoven

Department, zoals het nieuwe gebouw heet, heeft een gebruiksoppervlakte van ruim 9.000 vierkante meter en is gevestigd in het centrum van Eindhoven. Het pand biedt op de begane grond ruimte voor retail en eventueel horeca en op de vier bovengelegen verdiepingen ruimte voor kantoor. 

Het herontwikkelingsproject werd in 2016 in gang gezet nadat de vorige huurder - de voormalige warenhuisketen V&D - failliet werd verklaard en MN DRE namens PMT besloot om het pand niet te verhuren aan de Canadese warenhuisketen Hudson´s Bay. V&D huurde het gehele pand, dat toen nog zes verdiepingen telde en 16.000 vierkante meter retail omvatte. 

Met het oog op duurzaamheid, besloten we samen met eigenaar PMT om voor de nieuwe bestemming het grootste gedeelte van het betonnen geraamte van het oude gebouw en de kelderverdieping te hergebruiken in plaats van af te breken. Door af te zien van sloop, zijn veel grondstoffen en energie bespaard. 

www.department-eindhoven.nl

Wilt u meer informatie over onze beleggingen in winkels?