Woningen

De Nederlandse woningmarkt zit op slot. Onze oplossing is het vergroten van het woningaanbod en met name het realiseren van middenhuurwoningen. Dit segment bevordert de doorstroming tussen de sociale huursector en de koopsector. Niet voor niets is middenhuur een van de speerpunten in het regeerbeleid. MN Dutch Real Estate en haar opdrachtgevers zien het middenhuursegment als kansrijk en leveren hier graag een bijdrage aan. 

Lees meer over middenhuur

MN DRE investeert namens haar opdrachtgevers (PMT en Bpf Koopvaardij) in hoogwaardige huurwoningen. De focus ligt op eengezinswoningen en appartementen in vooral economisch sterke regio’s. Voor de verhuur van de woningen werken we samen met vastgoedbeheerders in heel Nederland.

 • Onze beleggingen in Nederlandse woningen leveren een stabiel rendement én dragen bij aan een aantrekkelijke leefomgeving. Wij bereiken dit met name door:
  • Professionele kennis van én ervaring met de Nederlandse woningmarkt
  • Proactief en selectief te werk te gaan bij aankopen en assetmanagement
  • Betrouwbaar en maatschappelijk betrokken te zijn
  • Verzorgde huurwoningen aan te bieden in het midden- en vrije huursegment 
  • Duurzame nieuwbouwwoningen aan te kopen en bestaande woningen te verduurzamen
  • Huurderstevredenheid  centraal te stellen
  • Te anticiperen op maatschappelijke trends

 • Key Facts woningen (per ultimo Q4 2021)

Investeringsprofiel Woningen 2022

Investeringsprofiel Woningen 2022

Onze woningportefeuille

Hieronder een selectie van onze referentieobjecten en nieuwbouwprojecten uit onze woningportefeuille.

Referentieobjecten

Referentieobjecten

Bekijk meer
Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwprojecten

Bekijk meer 

Van luxe penthouse tot Friends-concept

Friends-concept

MN investeert namens PMT in de woontoren B’MINE in Amsterdam (toren links). Een bijzonder gebouw, dat een multifunctionele invulling heeft gekregen. De woontoren heeft vier luxe penthouses en 143 huurappartementen. Daarvan behoren er 50 tot het segment middenhuur. In het gebouw bevinden zich 52 appartementen die zijn gebouwd volgens het Friends-concept, waarbij de indeling zo is ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. Deze appartementen zijn hierdoor geschikt voor twee eenpersoonshuishoudens.  Er is veel aandacht besteed aan het betaalbaar houden van de appartementen in de luxe woontoren. De toren is hiermee om meerdere redenen een visitekaartje van PMT en MN . Onze opdrachtgever besloot namelijk enkele jaren terug, gedurende de economische crisis, te investeren in dit project. Niet alleen om op een toplocatie betaalbare huur aan te bieden, maar ook om de achterban in die moeilijke tijd aan het werk te houden.

(Foto: Patrick Coerse)


Wilt u meer informatie over onze beleggingen in woningen?