Het nieuwe pensioenstelsel

Pensioenfondsen zijn druk bezig met de grootste transformatie in het bestaan van de sector. Tijdens de voorbereiding op de Wet Toekomst Pensioenen, die in 2022 is ingevoerd, worden collectieve pensioenaanspraken omgezet naar miljoenen persoonlijke pensioenvermogens. Het nieuwe stelsel, waarop alle fondsen uiterlijk in 2028 over moeten zijn gestapt, maakt de pensioenbouw begrijpelijker en transparanter voor de deelnemer.   

MN heeft als fiduciaire vermogensbeheerder voor Nederlandse pensioenfondsen de ambitie om ruim op tijd klaar zijn voor het nieuwe stelsel. Daarnaast helpen wij onze pensioenfondsklanten met de transitie, bijvoorbeeld door te adviseren bij strategische keuzes en met het opzetten van de beleggingsallocaties.  

Leeftijdsafhankelijk beleggen 

Pensioenfondsen gaan in het nieuwe stelsel leeftijdsafhankelijk beleggen. Dit zorgt ervoor dat we als vermogensbeheerder de optimale beleggingsmix kunnen samenstellen op basis van de leeftijd van een deelnemer. 

Informatie uitwisselen

Vermogensbeheerders en pensioenadministrateurs gaan in het nieuwe stelsel uitgebreider en frequenter informatie met elkaar uitwisselen. 

MN is goed aangesloten op de verschillende uitvoerders van onze klanten en werkt sinds de start mee aan de nieuwe standaard binnen pensioensector voor de uitwisseling van de deelnemersgegevens. Dit laatste gebeurt via het SIVI, een kenniscentrum. Communicatie over pensioenvermogen 

Het nieuwe stelsel brengt het pensioen dichterbij de deelnemer, waardoor pensioen naar verwachting meer top of mind zal worden. Dit biedt de mogelijkheid voor pensioenfondsen om vaker en directer te communiceren met de deelnemers, bijvoorbeeld via een interactief dashboard met daarin de samenstelling van de beleggingen. MN werkt nauw samen met klanten en hun uitvoerders om naast relevante beleggingsinformatie, ook aansprekende content te maken.   

Werken bij MN


Bij MN werk je aan de wereld van morgen. Wil jij deel uitmaken van een dynamische en vooruitstrevende organisatie? Ontdek dan onze vacaturewebsite voor uitgebreide informatie over onze vakgebieden, arbeidsvoorwaarden, en natuurlijk de actuele vacatures.

Bezoek onze vacaturewebsite, bekijk onze vakgebieden en vind jouw nieuwe uitdaging bij MN!

Top