Wat we doen

MN verzorgt fiduciair vermogensbeheer voor de Nederlandse pensioenfondsen PMT, PME, Bpf Koopvaardij, MITT, Essity, Forbo en Cargill. Wij leveren integraal beleggingsadvies, portefeuilleconstructie en uitvoering. Daarnaast bieden we actuarieel advies en financiële verslaglegging aan als aanvullende diensten. 

De wensen van het pensioenfonds 

Beleggen bij MN begint met het inventariseren van de wensen, ambities en het profiel van de opdrachtgever. Ieder fonds heeft een eigen leeftijdsopbouw, achterban en kijk op de wereld. Op basis hiervan brengen wij een advies uit met een strategisch beleggingskader. Omdat de wereld niet stilstaat, kijken we regelmatig samen met de klant of het strategisch beleggingskader nog naar wens is.  

Een complete oplossing

Onze vakmensen onderzoeken hoe wij de ambities en doelstellingen van onze klanten kunnen verwerken in de portefeuille. Een cruciaal element van onze werkwijze is dat de specialisten van MN in zogeheten ketenteams werken. 

Experts op het gebied van bijvoorbeeld ESG, de macro-economie of private equity werken vanaf begin af aan samen aan een complete beleggingsoplossing.  

Het samenwerken in ketenteams, in combinatie met onze niet-commerciële achtergrond, zorgt ervoor dat we telkens weer opnieuw het beste resultaat leveren. De ene keer is de uitkomst dat we de beleggingen bij MN zelf uitvoeren voor de klant, de andere keer dat we een mandaat opzetten bij een externe fondsmanager en de voortgang nauwlettend monitoren.  

MN houdt doorlopend in de gaten of alle beleggingen bijdragen aan de doelstellingen van het pensioenfonds en stuurt indien nodig bij. Onze deskundigen zijn bovendien altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen en nieuwe markten, zodat we hier op kunnen inspringen.  

Van het totaal belegde vermogen beheren wij ongeveer de helft intern en wordt de andere helft belegd door externe fondsmanagers. Categorieën waarin we direct en indirect beleggen zijn onder meer: 

  • Beursgenoteerde aandelen  
  • Beursgenoteerde staats- en bedrijfsobligaties 
  • Aandelen en leningen van volwassen, private bedrijven 
  • Venture-capitalfondsen  
  • Impactbeleggingen
  • Internationaal en Nederlands vastgoed 

Actuarieel advies

Beleggen voor een pensioenfonds brengt specifieke karaktereigenschappen met zich mee en wordt onder meer bepaald door de samenstelling van het deelnemersbestand. Onze actuarissen zorgen ervoor dat actuarieel advies van A tot Z wordt meegenomen in de totale beleggingsportefeuille.  

Wil je meer weten over werken bij MN?

 Op onze vacaturepagina vind je informatie over onze vakgebieden, arbeidsvoorwaarden, sollicitatieprocedure en natuurlijk onze vacatures. 

Top