Naar publicatie overzicht

Jannie Minnema directeur Informatievoorziening (IV) bij MN

01-04-2019
Auteur MN

Drs. Jannie Minnema treedt toe tot de directie (Executive Committee) van MN. Zij start op 1 mei a.s. als directeur IV bij de pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector. Jannie Minnema volgt Liesbeth Sinke op, die tot 1 februari jl. bij MN verantwoordelijk was voor de gecombineerde portefeuille van IV en Risk / Finance.

Jannie Minnema werkte meer dan twintig jaar voor softwarebedrijf Oracle. In de loop der jaren vervulde ze verschillende rollen binnen die organisatie, veelal gericht op de opzet, optimalisering en gebruik van bedrijfssystemen en data. Sinds 2015 was ze Senior Director Operations & Strategy van Business Development en binnen dat domein bij Oracle verantwoordelijk voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Wendbaarheid
Jannie Minnema kijkt uit naar haar nieuwe rol bij MN en de overstap naar de pensioensector. “Automatisering is één van de belangrijkste thema’s in pensioenbeheer: zowel in de voorbereidingen op een nieuw stelsel als om bestaande systemen op te waarderen voor actuele eisen en wensen van deelnemers, werkgevers en fondsen”, zegt ze. “Informatievoorziening is een fundamentele voorwaarde voor een kwalitatief goede en efficiënte pensioenuitvoering. Het gaat erom risico’s in de hand te kunnen houden en een optimale ‘agility’ te hebben, oftewel wendbaarheid en aanpasbaarheid van de ICT. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit mijn eigen kennis ervaring bij te dragen aan de verdere verbetering van de informatievoorziening van MN.”

Verandervermogen
Directievoorzitter Norbert Hoogers van MN is enthousiast over de frisse blik die Jannie Minnema meebrengt: “Meer dan ooit is het verandervermogen van de pensioenuitvoerder een factor voor succes. Deelnemers en werkgevers verwachten een robuuste pensioenuitvoering waarbij de dienstverlening steeds weer verbetert. Daar horen eigentijdse IV-systemen en platforms bij, die niet alleen aan de eisen van vandaag voldoen, maar vooral ook geschikt zijn om het stelsel van morgen goed te beheren. Met Jannie Minnema aan boord heb ik alle vertrouwen dat we die uitdaging aankunnen.

Jannie Minnema volgde de studierichting Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze studeerde eveneens aan Stanford University en Nyenrode. In 2016 en 2017 behoorde ze tot de ‘Inspiring 50’; een jaarlijkse internationaal geselecteerde groep van vrouwelijke professionals in technische rollen, die een voorbeeldrol vervullen voor andere vrouwen in techniek. In die periode was Minnema tevens ambassadeur voor de participatie van vrouwen in bètavakken, techniek en ICT namens het Landelijk Expertisebureau VHTO.

In haar nieuwe rol is Minnema verantwoordelijk voor de volledige IV-portefeuille van MN. Daar horen de bestaande systemen en platforms bij voor de Pensioenadministratie, Vermogensbeheer en Pensioencommunicatie, maar ook het ontwerp en de bouw van nieuwe toepassingen. Verder valt ook de kantoorautomatisering van MN binnen haar domein.