Levensloop Metalektro


Voor werkgevers
Veelgestelde vragen
Downloads
Contact

MN stopt per 8 januari 2019 met Levensloop Metalektro. Zie voor meer informatie de downloads.

MN voert de regeling uit
De uitvoering van Levensloop Metalektro wordt verzorgd door MN, die onze branche als geen ander kent. MN voert immers ook al andere bedrijfstakregelingen uit. Jaarlijks ontvangt u een jaaroverzicht. Wilt u meer weten over Levensloop Metalektro? Download dan het prospectus en de essentiële beleggersinformatie.

Levensloopregeling
U mag elke maand een deel van uw bruto salaris inleggen, tot een maximum van 12% van uw fiscaal bruto jaarsalaris. Ook kunt u incidenteel bijvoorbeeld een deel van het vakantiegeld, bonussen of een 13e maand inleggen. Over dat bedrag wordt geen loonheffing ingehouden, zodat u snel een behoorlijk bedrag kunt inleggen. U mag inleggen tot 210% van uw bruto jaarsalaris. Werknemers die geboren zijn in 1950 tot en met 1954 kunnen meer dan 12% per jaar inleggen om zo sneller aan het maximum van 210% te komen.

Levensloopkorting
Wilt u onbetaald verlof opnemen of eerder stoppen met werken? Vraag dan toestemming aan uw werkgever. Voor ouderschaps- en zorgverlof en als u 2 jaar eerder wilt stoppen met werken voorafgaand aan uw pensioen, krijgt u altijd toestemming. Tijdens de verlofperiode wordt het opgebouwde tegoed gebruikt om u van inkomen te voorzien. Uw werkgever moet overigens wel loonheffing inhouden op het uitgekeerde bedrag. Omdat de regeling per 1 januari 2012 is gestopt, vervalt ook de levensloopkorting van ongeveer € 200 per jaar. U kunt wel eenmalig gebruik maken van de korting over voorgaande jaren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Belastingdienst.